Aleksandar Vučić raspisuje parlamentarne izbore Foto:Screenshot/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je večeras vanredne parlamentarne izbore za 3. april ove godine.

„Donosim ukaz o raspuštanju Skupštine Srbije koja stupa na snagu u trenutku objavljivanja u ‘Službenom glasniku'“, rekao je Vučić u zgradi Predsedništva Srbije.

Nakon toga je Vučić potpisao Odluku o raspisivanju izbora za narodne poslanike.

„Prethodni saziv Skupštine Srbije obavio je važne zadatke za našu zemlju, posebno u sferi vladavine prava. Mnogo drugih poslova narodni poslanici i Vlada Srbije su obavili, naročito po pitanju ekonomskog napretka, održavanja pune političke, ekonomske i socijalne stabilnosti u našoj zemlji“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić raspisuje parlamentarne izbore Foto:Screenshot/RTS

On je pozvao sve građane Srbije da uzmu učešća u tim izborima i da na taj način „pokažemo naš demokratski kapacitet“.

„Bez obzira na različita mišljenja i planove, ovo možemo izneti na civilizovan način poštujući jedni druge“, ocenio je predsednik Srbije.

„Onima koji budu pobedili, želim im da Srbiju vode na najbolji mogući način… Poštovani građani Srbije, neka su vam srećni izbori“, poručio je Vučić na kraju obraćanja.

Aleksandar Vučić raspisuje parlamentarne izbore Foto:Screenshot/RTS

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je ranije danas raspisao izbore za odbornike skupštine gradova i opština u Srbiji, takođe za 3. april.

Lokalni izbori su raspisani za gradove Bor i Beograd, ali i za odbornike skupštine opština Aranđelovac, Smederevska Palanka, Lučani, Medveđa, Bajina Bašta, Doljevac, Kula, Kladovo, Majdanpek i Sečanj.

„Izbore sam raspisao za 3. april ove godine imajući u vidu da će uskoro uslediti odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića o raspuštanju Skupštine Srbije“, rekao je tom prilikom Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije je tokom današnjeg obraćanja svima poželeo uspešnu kampanju u demokratskoj i fer atmosferi.

Dačić je najavio da će početkom marta, odnosno na 90 dana pre nego što istekne mandat predsedniku Srbije, raspisati predsedničke izbore za 3. april.

Bonus video – SNS: Vučić nosilac svih lista za izbore. O predsedničkom kandidatu naknadno

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare