Rašković Ivić: Žena na čelu Srbije prošla bi toplog zeca

Politika 14. apr. 202121:43
Podeli:
Sanda Rašković Ivić Foto:FoNet/Marija Djoković

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi bilo dobro da žena bude predsednica Srbije, a na pitanje da li bi se ona kandidovala rekla je ima mnogo pametnih, hrabrih i mlađih žena od nje.

Napomenula je, međutim, da treba biti realan i sagledati šta bi se dogodilo ženi koja bi se kandidovala dogodilo, posebno ako bi bila kandidat opozicije.

„Desio bi joj se topli zec, desilo bi joj se to da joj prebrojavaju krvna zrnca i da brutalno i vulgarno analiziraju njene bračne veze, njenu mladost i njenu decu. Ono što bi mi trebalo da radimo jeste da navikavamo mlade generacije da i za žene valja glasati“, rekla je Sanda Rašković Ivić za Newsmax Adria.

Na pitanje da li bi se kandidovala, odgovorila je da je počastvovana tom idejom, ali da je uverena da u Srbiji ima još „mnogo pametnih, hrabrih i mlađih žena od nje koje bi za tu trku možda i bile bolje“.

Newsmax Adria navodi da se spekuliše da bi kandidatkinje za predsednicu Srbije mogle da budu potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, ministarka energetike Zorana Mihajlović i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

Komentari

Vaš komentar