nenad rašić
Foto:N1

Političar sa Kosova Nenad Rašić, čiji je sin u tuči ispred škole u Lapljem selu zadobio teške telesne povrede, kaže da je siguran u to da njegov sin nije imao saznanja da će doći do tuče, te da se ne mogu "upoređivati dve grupe"- jedna koju su činili "goloruki učenici koji su izlazili iz škole", a druga - mladići od kojih su neki završili školu pre više godina i koji su ih čekali naoružani hladnim oružjem. U razgovoru za Kossev demantovao je i navode predsednika Srbije Aleksandra Vučića da škola nije radila tog ponedeljka kada je i došlo do tuče.

Otac povređenog mladića ponovio je da ne želi da prejudicira i da čeka završetak istrage i sudskog postupka.

Međutim, kako kaže, ukoliko se ispostavi da je tuča bila dogovorena, njegov sin sigurno nije bio upoznat sa tim.

„Pokazao mi je sa Fejsbuka objave i slike u kojem mu je rečeno bilo, a on je sve vreme mislio da je šala. Jer mu je prvooptuženi – maloletnik koji sad simulira neku povredu, rekao – „čekamo vas sutra“. Moj sin se nasmejao, misleći da je to bila šala. On uopšte nije imao pretpostavku da bi tako nešto moglo da bude organizovano“, kaže za KoSSev Rašić.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije da je reč o zakazanoj tuči mladića 20 na 20, Rašić kaže da je u grupi koja je napala njegovog sina i njegove drugove bilo i onih koji su završili srednju školu pre više godina, te postavlja pitanje:

„Šta će deca koja su završila školu ispred škole sa bokserima i čekićima?! Čak i da se ispostavi da je neko iz jedne i druge grupe zakazivao nešto, to ne znači da deca iz drugih škola, ili deca koja su završila školu, imaju razloga da budu ispred škole sa pajserima, čekićima, bokserima“.

Ponovivši da ne želi da prejudicira, stavio je akcenat na to da je tuča najavljivanja od strane, kako je rekao, „jedne grupacije“ na društvenim mrežama.

„Treća poruka verovatno ukazuje na to da se jedna grupa spremala, a druga verovatno ne. E sad, ako se to desi, da ste vi na neki način spremni, a neka druga grupa izlazi iz škole, to je meni napad na učenike koji izlaze iz škole. Ja moram da gledam iz tog ugla, jer je to jedino racionalno i normalno. Moj sin nije imao bokser, nije imao štanglu, nijedan od njegove, hajde nazovimo je, uslovno rečeno, grupe, nije imao nijedno sredstvo ni hladno oružje koji su ovi drugi imali“, dodao je Rašić.

Upravo zato, kako kaže, nemoguće je poistovećivati dve grupe – „mora da postoji jasna razlika“.

„A šta biste vi da vas neko , ko je završio školu pre pet godina, čeka ispred škole sa štanglom u ruci?“, upitao je Rašić.

Aleksandar Vučić Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sinoć je, komentarišući incident u Lapljem Selu izjavio da ima saznanja o tome kako se sve odigralo – „ko je zakazivao tuču, ko se sa kim posvađao, kako je tekla svađa oko devojke“.

Rašić danas za KoSSev ne isključuje mogućnost da je prethodno bilo razmirica.

„Klinci su to, verovatno da jeste, to je normalno da ima nekih razmirica u smislu – sviđa mi se ona devojka ili ova, ali je bitno činjenično stanje, da je ovaj udario mog sina bokserom, to je hladno oružje, naneo mu je teške telesne povrede“.

Vučić je ujedno sinoć izjavio da u ponedeljak nije radila škola, već da je bila online nastava, tako da je sin Nenada Rašića s namerom došao na zakazanu tuču.

Rašić demantuje ove navode, kaže da se može lako zaključiti da je nastave bilo na osnovu toga da je pored dečaka, ispred škole bilo i devojčica.

„Na žalost na onom snimku se vidi sa strane puno devojčica, tj. dece koja su izašla iz škole. Sad još ako Vučić oceni da je normalna procedura da i devojčice učestvuju u tim organizovanim tučama onda stvarno je prevazišao sebe“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare