Foto:EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Raseljeni Srbi sa Kosova i Metohije najavili su da će danas od 12 do 15 blokirati saobraćaj "svim vozilima koje voze Albanci preko Merdara, prema Kuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici, odnosno širom Srbije do daljnjeg".

Kako su naveli, protest je organizovan zbog kako kažu „terora i zuluma“ politike Aljbina Kurtija prema srpskom narodu na KiM.

„Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama“, navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova I Metohije, prenosi RTS.

Zahtevaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ostalih članova Vlade Srbije da hitno upute dopis svim relevantnim međunarodnim organizacijama, da hitno zaustave teror i hapšenje nevinih Srba.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar