Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN / POOL

Premijer Albanije Edi Rama je u emisiji Kontekst na ATV rekao da je svaki napad na Kosovo napad na Albaniju.

On je rekao da Kosovo nije samo, ne samo zato što ima Albaniju, već prema njegovom mišljenju zato što ima i strateške saveznike, piše Kossev.

„Albanija nije samo geografski entitet ili državni entitet koji ima poseban odnos prema Kosovu. Svaki napad na Kosovo je napad na Albaniju, ali s druge strane, ne smemo vas nikada zaboraviti. Zato moramo da vodimo računa o svemu kada ponekad donosimo meru u odnosu na saveznike, da Kosovo nije samo, ne samo zato što ima Albaniju, već zato što ima strateške saveznike, za koje dobro znamo ko su, bez kojih Kosovo danas ne bi postojalo kao država i sa kojima Kosovo može da postigne sve ono što svi želimo da Kosovo postigne. Dakle, iz tog razloga trebalo bi svaki dan razmišljati o težini i značaju saveznika, čak i kada ste u potpunom miru, a ne više kada ste u ovakvom procesu kada vam treba što više prijatelja, i kada je gubitak prijatelja ili hlađenje njihovog srca najnepreporučljivija stvar“, rekao je Rama.

On kaže da nema sumnje da će Albanija stati uz Kosovo u svakom slučaju i u svakoj potrebi, prenosi Kossev.

„Čak se i ne razgovara o tome da je Albanija stajala, stoji i stajaće uz Kosovo u svakom slučaju, čak i ako, ne daj Bože, stvari odu do tačke gde između nije više reč, već je oružje“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare