Vesna Rakić Vodinelić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union, Vesna Rakić Vodinelić, postala je član Skupštine slobodne Srbije (SSS), saznaje Nova.rs.

Pročitajte još...

Ovu informaciju za naš portal, potvrdila je i sama Rakić Vodinelić, koja je istakla da je u SSS ušla kao članica nevladine organizacije „Most solidarnosti“, koja je takođe pristupila Skupštini.

Vodinelić je pravnica, političarka i redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu.

Rođena je 1950. godine u Beogradu, autorka je ili ko-autorka dvadesetak knjiga i oko 200 naučnih, stručnih i drugih napisa.

Kao doktor nauka Pravnog fakulteta, bila je nastavnik u svim zvanjima na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Institutu za uporedno pravo i na Pravnom fakultetu Univerziteta Union.

Između 1975. i 1998. bila je zaposlena na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je najpre bila asistent, a zatim docent i vanredni profesor.  Zbog neslaganja sa represivnim Zakonom o univerzitetu 1998. godine je otpuštena sa Pravnog fakulteta, a redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Union postaje četiri godine kasnije – 2002. godine.

Na predsedničkim izborima 2017. godine, kao predstavnica Nove Stranke, bila je deo pravnog tima predsedničkog kandidata Saše Jankovića, a godinu dana kasnije je bila kandidat za gradonačelnicu Beograda ispred Nove Stranke u kojoj je obavljala funkciju predsednice Saveta stranke.

Vodinelić je objavila više od 150 naučnih radova u Srbiji i inostranstvu i dopisni je član Međunarodne akademije za uporedno pravo u Parizu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar