Adrijana Hodžić
Adrijana Hodžić Foto: KoSSev

Opština Severna Mitrovica demantovala je predsednika Srpske liste Gorana Rakića, koji je rekao da će svi zaposleni u kosovskim institucijama na Severu obustaviti rad dok se predsednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović, ne vrati na posao. Ona je suspendovana nakon što je prisustvovala sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Gazeta Ekspress.

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice, Adrijana Hodžić, rekla je da je opština otvorena i da radovi nisu stali, prenosi KoSSev.

Ona je u izjavi za Express kazala da svaki građanin može da ode i dobije uslugu koja mu je potrebna.

„Da, radimo. Političke odluke su jedno, a na tehničkom nivou svi radimo. Opština je otvorena za svakog građanina, za svaku uslugu koja mu zatreba“, rekla je Hodžić.

Inače, kosovski ministar za zajednice i povratak, Goran Rakić, je na protestu koji je danas održan u severnom delu Mitrovice rekao da niko od njih koji je zaposlen u kosovskim institucijama na Severu neće ići na posao dok se na posao ne vrati i predsednica Osnovnog suda u Mitrovici, Ljiljana Stevanović.

„Prema informacijama koje smo jutros dobili ja i gradonačelnici, sudije srpske nacionalnosti i zaposleni u sudovima i pravosuđu danas nisu otišli na posao. Od danas su u znak podrške razrešenoj predsednici Suda i oni suspendovani i tako će biti dok se Ljiljana Stevanović ne vrati na posao“, rekao je Rakić sa protesta.

BONUS VIDEO: Protest u Kosovskoj Mitrovici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar