Dragana Rakić Foto:Filip Krainćanić/Nova.rs

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić upozorila je večeras javnost i predstavnike međunarodnih organizacija i institucija na to da je opozicionim kandidatima za poslanike čak i u toku predizborne kampanje onemogućeno da se predstave građanima, što govori dovoljno o tome da u Srbiji ne postoje uslovi za fer i slobodne izbore, saopštila je Demokratska stranka.

Kako oni navode, bilo je dogovoreno da Dragana Rakić, zajedno sa dr Tatjanom Vešović i Stanislavom Dimitrijevićem, večeras govori na tribini o zdravstvu, poljoprivredi i obrazovanju u mesnoj zajednici Parta, ali su prostorije mesne zajednice večeras ostale zaključane.

„Zatvorena vrata mesne zajednice Parta jasno pokazuju u kakvoj državi mi živimo. Državu je privatizovala grupa mafijaša, ali nas niko ne može da ućutka. Mi ćemo nastaviti da razgovaramo sa građanima na trgovima, na ulicama, svako selo ćemo obići. Slobodne i hrabre građane Srbije ništa ne može zaustaviti i zajedno ćemo se izboriti za slobodu i bolji život u Srbiji“, poručila je Dragana Rakić.

Iako je kandidatima za poslanike pre tri dana potvrđeno da će dobiti pristup sali mesne zajednice, Demokratska stranka u saopštenju navodi da tribina ipak nije održana zbog samovolje predsednika Saveta MZ i člana Srpske napredne stranke Miloša Marinkovića, koji nije želeo da otvori prostorije. Kako je bilo isuviše hladno za okupljanje na otvorenom, troje kandidata za poslanike na vrata mesne zajednice okačilo je natpis da je tribina odložena zbog nekorektnog odnosa MZ Parta.

Demokratska stranka podseća da ovo nije prvi „incident“ u okviru kog su građanima i predstavnicima opozicije uskraćena zakonom zagarantovana prava. Potpredsednik demokrata Miodrag Gavrilović i član Izvršnog odbora DS Srđan Vukša bili su ovog vikenda u Smederevskoj Palanci, kao podrška demokratama koje su provele čitavu noć zaključane u zgradi opštine, sve dok konačno nije proglašena lista „Ujedinjeni za pobedu Smederevske Palanke“.

Demokrate poručuju da će uvek biti tu da brane prava svakog građanina Srbije, da građani nisu sami i da će se zajedno izboriti protiv straha i kriminalnog, korumpiranog režima, kako bi svaki čovek u Srbiji živeo dostojanstvenim životom.

***

BONUS VIDEO: Najava Novina NOVA za 7. mart

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar