Radulović: Prikupljamo potpise, verovali smo u bojkot

Politika 13. maj. 202015:23
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović saopštio je danas da taj pokret prikuplja potpise potrebne za osnivanje stranke i za izlazak na izbore, kao i da će konačnu odluku o tome da li će učestovati na njima doneti "kada bude jasno svim građanima šta se dešava na političkoj sceni Srbije".

On je na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije rekao da se sa prikupljanjem potpisa „malo kasni“ jer je DJB iskreno verovao u reč Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana da će bojkota biti, ali je sada jasno da su bojkot „srušili Dragan Đilas i Sergej Trifunović“.

Prema njegovim rečima, samo ako izbore bojkotuje cela opozicije koja je ranije rekla da će to učiniti, bojkot ima smisla, a to je da dovede do fer i poštenih izbora. Radulović je ocenio da se prepoznaje „projekat“ da samo sadašnja vlast i bivša vlast budu u novom sazivu Skupštine Srbije, koja će onda imati „privid legitimiteta“.

Kako je rekao, DJB je verovala u reč čelnika Saveza za Srbiju i Pokreta slobodnih građana kada su govorili o bojkotu, ali je to počelo polako da se kruni, pa je bojkot izgubio svaki smisao.

„Ali, DJB taj njihov projekat neće čekati, već je krenuo u prikupljanje potpisa pa kad se smisle, nakon što prikupimo potpise, videćemo da li su se vratili ka dogovoru ili su izdali taj govor“, istakao je Radulović.

On je rekao da će se potpisi, osim u sedištu pokreta, Nušićeva 27, moći da daju i na drugim mestima u Begradu, ali i širom Srbije.

Govoreći o zbivanjima u Crnoj Gori, on je rekao da se tamošnja vlast, koju je „narod već pročitao“, ponaša sramotno i pokušava virusom da se štiti od novog talasa protesta.

„Tu se radi o poštovanju Ustava i zakona i ugrožavanju imovine Srpske pravoslavne crkve“, rekao je Radulović.

Komentari

Vaš komentar