Milan Stamatović, Saša Radulović, Jovana Stojković Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Lider Dosta je bilo Saša Radulović smatra da je potrebno da na predstojećim predsedničkim izborima bude što više kandidata kako bi se motivisalo što šire biračko telo i došlo do drugog kruga u kojem će, kako veruje, ukoliko ga bude, sadašnji predsednik Aleksandar Vučić izgubiti.

Odgovarajući na pitanja novinara Radulović je rekao da će Suverenisti imati svoje kandidate i dodao da Zdravko Ponoš, kojeg je lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas predložio za kandidata opozicije na predsednickim izborima, za suverenističke glasače nije dobar kandidat.

„Postoje globalistički glasači koji bi sigurno glasali za njega i pretpostavljam da je za njih Ponoš dobar kandidat“, rekao je Radulović.

Naveo je da je biračko telo u Srbiji heterogeno i da ima mnogo različitih pogleda na to ko je dobar kandidat, te da su Suverenisti upravo zbog toga izbacili strategiju za predsedničke izbore koja podrazumeva da bi trebalo da bude što više kandidata da se pokrije celo biračko telo.

„Da svaki kandidat motiviše svoje birače da izađu jer je ključ predsedničkih izbora da dođemo do drugog kruga. Ako ne dođemo do drugog kruga, džaba nam ovaj ili onaj kandidat. To nam je pokazalo iskustvo iz 2017. godine, gde se gurao jedan kandidat koji nije mogao da pokrije celo biračko telo“, rekao je Radulović koji smatra da postoje šanse da se dođe do drugog kruga.

Pokret Dosta je bilo i stranke Zdrava Srbija i Živim za Srbiju na predstojeće izbore 3. aprila izaći će na zajedničkoj listi „Suverenisti“.

Bonus video: Đilas predlaže Ponoša, kandidata opozicije na predsedničkim izborima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar