sbb telekom
Foto: Promo

Umesto kupovine novih mernih jedinica potreban je plan borbe protiv zagađenja vazduha i odgovornost onih koji su lagali narod, rekao je Igor Radošević, predsednik Resornog odbora za ekologiju i životnu sredinu Stranke slobode i pravde.

„Beograd je i zvanično jedan od najzagađenijih gradova na svetu. Umesto da da radi na rešavanju ovog problema gradska vlasti je potrosile 400 miliona dinara (koliko iznosi godišnji budžet Agencije za žaštitu životne sredine) na nabavku novih 20 mernih stanica pored postojećih 16. Nisu Beogradu potrebne nove merne stanice već istina o nivou zagađenja koju je ova gradska vlast zajedno sa Agencijom za zaštitu zivotne sredine skrivala od građana. Nisu nam potrebni novi brojači već odgovornost onih koji su tvrdili da je nivo zagađenja 65 dok je airvisual.com objavio da je zagađenje bilo 180 AQI“, naveo je Radošević, a saopštio SSP.

Kako je dodao, u Beogradu se zna da su glavni izvori zagađenja elektrane u Obrenovcu i Kolubari, zatim 300.000 individualnih kućnih ložišta i saobraćaj.

„Da režim zaista vodi računa o zdravlju Beograđana ovaj novac je mogao da se usmeri na rešavanje izvora zagađenja (subvencije za zamenu kućnih ložišta, kupovinu eko vozila, stavljanje filtera i zabrana korišćenja lošeg uglja), ili za finansiranje pošumljavanja i ozelenjivanja Beograda pošto se gradski režim na čelu sa Goranom Vesićem trudi da poseče što više stabala kako bi njegovi omiljeni izvođači imali što više mesta za betoniranje našeg grada. Ovako naše pare troše na merne jedinice koje nam nisu neophodne, niko nije odgovoran za laži kojima nam ugrožavaju zdravlje, a mi se i dalje gušimo. I tako će biti sve dok ne smenimo ovaj nestručni, bahati i korumpirani režim“, rekao je Radošević i dodao da SSP ima plan za hitan eko spas Srbije „koji podrazumeva čitav set konkretnih mera, koje garantuje smanjenje nivoa zagađenja vazduha“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar