Radomir Lazović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Sinoć je, tokom protesta opozicije, uhapšeno četvoro studenta, u blizini ambasade Češke, a narodni poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović otkrio je za portal Nova.rs nešto više o tome šta se trenutno dešava sa njima.

Studenti su sinoć uvedeni u civilni automobil kojim su prevezeni dalje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Oni su uvedeni u civilini automobil. To su bili neki maskirani i naoružani ljudi. Moramo u narednih pola sata da vidimo gde su“, rekla je profesorka Biljana Stojković, koja je i koopredsedavajuća stranke „Zajedno“.

Narodni poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović otkrio je za portal Nova.rs nešto više o tome šta se trenutno dešava sa studentima.

„Poznato mi je to da su u pritvoru u Zemunu, ali nisu nam dozvolili da uđemo kod njih“, rekao je Lazović na početku razgovora.

„Tu je njih šestoro, sedmoro, nisu mi poznata sva imena, ali roditelji su obavešteni o tome da su im deca privedena“, dodao je on za naš portal.

Lazović je dodao da za sada nema više informacija, ali da je uhapšene studente tokom dana obišlo nekoliko predstavnika opozicije.

Majka mladića D.R. iz Kragujevca koji studira u Beogradu obratila se danas našem portalu jer od 2 sata ujutru ne zna šta se događa sa njenim sinom koji je sinoć  uhapšen nakon protesta ispred Skupštine Beograda.

Ona je ispričala za naš portal da ne zna gde joj se sin nalazi, niti zbog čega je uhapšen jer je priveden ispred ambasade Češke u Bulevaru kralja Aleksandra.

„Moj sin je već krenuo kući kada je uhapšen. Negde oko 2 sata ujutru zazvonio nam je telefon. Pitala sam ga da li su ga tukli, a on je rekao samo da je sve u redu i da mu je određen pritvor do 48 sati. Nisam stigla ni da ga pitam gde je i šta se dogodilo“, ispričala je zabrinuta majka D. M., dodajući da je pod velikim stresom jer ne znaju gde se nalazi, ni u kakvom je stanju.

Podsetimo, večeras je u Beogradu održan osmi protest građana i pristalica liste „Srboija protiv nasilja“ ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) zbog brojnih izbornih nepravilnosti.

Nakon održanih govora, kolona građana stigla je ispred Policijske stanice u Bulevaru despota Stefana gde je nekoliko narodnih poslanika pokušalo da uđe u stanicu.

Zoran Lutovac Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Oni su pokušali da razgovaraju sa predstavnicima policije i saznaju šta se dešava sa uhapšenima na protestima sinoć, među kojima je bilo dosta studenata.

„Većina roditelja ne zna gde im se nalaze deca, oni su negde u policijskim stanicama širom Beograda… Roditelji će morati sami da zovu 192, da čekaju mejl ili da dođu sa pravnim zastupnicima kako bi saznali gde im se nalaze deca“, naveo je Miroslav Aleksić šta su mu preneli pripadnici MUP-a.

BONUS VIDEO: Radomir Lazović o policijskom nasilju nad građanima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar