Radojičić razgovarao sa ambasadorom Maroka

Politika 16. jun. 202119:14
Podeli:
Zoran Radoičić Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas je razgovarao sa ambasadorom Kraljevine Maroko Mohamedom Aminom Belhažom o brojnim aktuelnim temama, a saglasili su se da Srbija i Maroko imaju veoma dobre međusobne odnose.

Takođe, bilo je reči i o tome kako se pandemija koronavirusa odrazila na privredu Maroka, a prevashodno na turizam, ali su ocenili da je epidemiološka situacija sada znatno bolja.

Radojičić je naveo da Maroko vodi doslednu i principijelnu politiku, pružajući Srbiji podršku u njenoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Maroko nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, i osporio je zahteve tzv. Kosova za prijem u Unesko i Interpol.

„Sledeća godina će biti izuzetno važna godina u odnosima naše dve zemlje zato što 2022. godine obeležavamo 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Ova godišnjica će u obe zemlje biti proslavljena kako i dolikuje jednom ovako značajnom jubileju. Unapred se radujemo brojnim prigodnim događajima koji će u čast ovog jubileja biti organizovani i u Beogradu i u Rabatu, glavnom gradu Maroka“, rekao je ambasador Belhaž.

Saradnja Beograda i Rabata se realizuje na mnogo nivoa, pa je tako 2017. godine potpisan Sporazum o partnerstvu i saradnji Rabata i Beograda. Takođe, Maroko je 2018. godine bio počasni gost Sajma knjiga u Beogradu.

„Svaka inicijativa koja će doprineti još boljim odnosima između glavnog grada Srbije i glavnog grada Maroka će od mene uvek dobiti svesrdnu podršku. Maroko i marokanska kultura bude sve veće interesovanje među našim građanima i sve je veći broj turista iz Srbije koji rado odlaze u ovu prelepu zemlju“, zaključio je Radojičić, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar