Zoran Radojičić Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, u društvu 65 gradonačelnika iz velikog broja zemalja mediteranskog regiona, učestvuje na Forumu gradonačelnika koji se održava u Firenci.

Teme ovogodišnjeg foruma su kulturna saradnja, pitanja javnog zdravlja i saradnje povodom pandemije kovid 19, ekološka pitanja i nova rešenja za migrantsku krizu.

„Čast mi je što imam priliku da učestvujem na ovako značajnom događaju i zahvaljujem gradonačelniku Firence Dariju Nardelu, koji je u Beogradu prepoznao važnog partnera u procesima saradnje i donošenju važnih rešenja za izazove velikih gradova. Teme kojima se bavi ovogodišnji forum su od izuzetne važnosti za naš grad i ponosan sam na rezultate koje je Beograd ostvario, počevši od značajnog kulturnog razvoja, preko međunarodnog povezivanja sa ostalim evropskim gradovima poput Atine, Istanbula i Sankt Peterburga, ulaganja u velike infrastrukturne do ekoloških projekata“, izjavio je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da su ovakvi događaji dobra prilika da sa kolegama razmeni iskustva i predstavi ostvarene rezultate u prethodnom periodu, te da se Beograd predstavi u najboljem svetlu i dodatno unapredi uz zajedničku saradnju.

„Imaćemo niz bilateralnih sastanaka sa gradonačelnicima velikih gradova, sa ciljem da unapredimo našu bilateralnu saradnju, te da u okviru ove konferencije dođemo do važnih koraka i rešenja koji će dodatno poboljšati kvalitet života naših građana“, zaključio je gradonačelnik.

BONUS VIDEO: Požar u luci Beograd, izjava Zoran Radojičić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar