Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da, što se njega lično tiče, ima prostora za saradnju sa Aleksandrom Šapićem.

„Videćemo kako će se odvijati dogovori na stranačkom nivou, što se mene lično tiče, ima prostora za saradnju sa Aleksandrom Šapićem“, rekao je Radojičić za list „Blic“.

On je naveo da Šapić ima višegodišnje iskustvo u lokalnoj politici i da izuzetno ceni to što neguje pristojnost u javnoj komunikaciji.

Gradonačelnik je rekao i da je pandemija korona virusa pokazala da su građani bili mudri kada su dali podršku SNS na svim nivoima.

„Ta saradnja lokalnog i republičkog nivoa je bila veoma značajna u vreme krize. Recimo, na severu Italije se kasnilo sa merama jer lokalna i republička vlast nisu našle zajednički jezik. Koalicija naprednjaka i socijalista se u prethodnim godinama pokazala kao dobra za Srbiju. Ne sumnjam u zrelost SNS i bogato političko iskustvo koje ima predsednik stranke i Srbije gospodin Vučić, da će i u ovom teškom momentu doneti ispravnu odluku o budućnosti zemlje“, kazao je Radojičić.

Na pitanje da li i do njega stižu komentari da je u senci svog zamenika Gorana Vesića, gradonačelnik je odgovorio potvrdno i dodao da mu je jasno zašto je to tako.

„Goran je neuporedivo aktivniji u medijima, takođe ima i obavezu da kao visoki funkcioner u ime stranke prenosi građanima političke poruke. Ja to razumem i poštujem. Politika je umetnost kompromisa, a mi nismo izabrali jedan drugog kao saradnike, već smo naučili da funkcionišemo. Koliko dobro to radimo, proceniće Beograđani. Što se funkcionisanja grada tiče, Grad i Uprava čine složen sistem u kome su nadležnosti jasne i oko toga nema dileme, niti ja o tome polemišem“, naveo je Radojičić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar