Rada Trajković iz Evropskog pokreta Srba s Kosova i Metohije ocenila je danas da se niko ne zapita kako to da Milana Radoičića iz svake situacije - od pokušaja hapšenja za ubistvo Oilivera Ivanovića do poslednjeg incidenta u Banjskoj - “spase” i iz problema izvuče "neka misteriozna ruka" koja "ima moć" i na srpskoj i na albanskoj strani. A saborci mu, kako kaže, ostanu na cedilu.

„A Srbi ko Srbi, opet od jednog realnog strateškog poraza prave nekakvu “nebesku” pobedu, i od suza za stradalim ne vide istinu: danas smo u daleko goroj situaciji i pregovaračkoj poziciji nego pre“, navela je Trajković na svom nalogu na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Kako kaže, nameće se pitanje da li Vučić ima dovoljno hrabrosti i snage da se distancira od svog “čeda” na severu Kosova koje sada već jasno ugrožava državne interese i „vodi našu mladost u uzaludnu smrt“ zarad interesa nekih koji Srbiji ne žele stabilnost.

„Odgovor će se dati narednih dana“, zaključila je Rada Trajković.

PROČITAJTE JOŠ

Rafali su probudili meštane Banjske na severu Kosova i Metohije oko 2.45 u nedelju ujutru, kad je došlo do sukoba lokalnih Srba i kosovske policije, pri čemu su poginula, kako se navodi, četvorica Srba i jedan policajac.

Rafali su odjekivali regionom sela Banjska čitavo prepodne, a meštani su bili veoma uplašeni i zaključani u svojim kućama. Nakon napada u kojem je ubijen policajac albanskog porekla Afrim Bunjaku iz sela nadomak Vučitrna, pojačane snage Kosovske policije zajedno sa KFOR-om primećene su u okolini, a zatvoren je i granični prelaz Jarinje.

Foto:Kosovo Government/Police

Vatra i detonacije su trajali više sati, a prema svedočenju meštana, utihnulo je sve oko 7 časova ujutru, na kratko…

Ubrzo se oglasila eparhija raško-prizrenska i saopštila da je grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala blindiranim vozilom u manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. U manastiru se u tom momentu nalazila grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Naoružana maskirana lica kretala su se po dvorištvu i čuli su se povremeni pucnji.

Nakon vesti da se desila pucnjava, niko se od predstavnika vlasti nije obratio građanima. Između 10 i 11 sati stiglo je zvanično obaveštenje da će se u 14 sati obratiti direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji će govoriti o kriznoj situaciju. Ipak, ubrzo je stiglo novo saopštenje u kojem je najavljeno da će u toku popodnevnih časova obratiti predsednik Srbije, dok se ujedno otkazuje konferencija Petkovića. Nije objašnjeno zašto, samo je naznačeno da će predsednik „razobličiti sve laži Kurtija“.

BONUS VIDEO Lunić: KFOR treba da pruži garancije Srbima na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar