Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević obavestio je javnost na sednici Skupštine da je 12 radnika Kolubare došlo u Skupštinu, ali da obezbeđenje neće da ih pusti unutra. Oni su došli, kako je rekao, da pitaju Milenka Jovanova, šefa poslaničke grupe SNS da su poput tifusara. Predsednik Skupštine Vladimir Orlić rekao je da nije moguće da radnici Kolubare uđu u parlament, jer se danas očekuje dolazak predstavnika Vlade Srbije.

Milivojević je rekao da su radnici Kolubare došli da vide ko ih vređa, a ujedno je pitao i Orlića da mu odgovori na pitanje zbog čega njihova poseta nije dozvoljena, s obzirom na to da ih je prijavio kao goste.

Pročitajte još...

„Možemo li da uvedemo radnike Kolubare. Oni su vređani u Skupštini da su tifusari, došli su da vide ko ih vređa, a obezbeđenje ih ne pušta iako su uredno prijavljeni uz obrazloženje da mogu da ugroze bezbednost predstavnika Vlade Srbije. Apelujem na vas gospodine Orliću da pustite građane Srbije da uđu u Skupštinu, oni će otići pre nego što dođe Vlada“, rekao je Milivojević uz poruku da su oni stigli kako bi pitali „Jovanova za zdravlje“. Milivojević je pozvao Jovanova da siđe i pozdravi radnike – ako sme.

U odgovoru Milivojeviću, Vladimir Orlić je rekao da eksterne posete nisu dozvoljene kad se očekuje dolazak predstavnika Vlade Srbije.

„Ne može danas da bude, jer znate da dolazi Vlada. Nema nikakvih poseta danas. Ako ste planirali neku posetu neka dođu sutra“, rekao je Orlić.

Šta je Jovanov rekao

Govoreći o protestu radnika Kolubare u Lazarevcu, Milenko Jovanov je rekao:

Foto: Printscreen/RTS2; Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Nije vas bilo 1.000, bilo vas je 500 i svi ste sa strane. I sada želim da pitam vas, da li ste gledali onaj film „Neretva“? tamo postoji nekoliko jezivih scena u kojima se s vremena na vreme pojavljuje jedna grupa tifusarakoje vodi neki Boško Tifusar. I oni tako upadnu u scenu, bauljaju, viču nešto, pevaju… Pa onda odu na drugo mesto, treće… I onda sad to imamo u Srbiji. Evo ih ti tifusari, ne vodi ih Boško nego Šolak, pa su danas u Babušnici, sutra u Žagubici, prekosutra u Lazarevcu“, rekao je Jovanov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare