Nebojša Krstić, jedan od 200 radnika iz Kuršumlije koji su juče iz očaja, zbog zaostalih plata, započeli štrajk glađu, uključio se putem video poziva u jutarnji program "Pokreni se" na TV Nova.

„Štrajk traje več 4 godine, od 2019. godine, to su plate bivših radnika iz propalih produzeća. Država duguje 210 milona dinara glavnice“, rekao je Nebojša Krstić u „Pokreni se“.

PROČITAJTE JOŠ

Video možete pogledati na početku teksta.

Više od 200 bivših radnika iz četiri propale kuršumlijske firme od juče je u štrajku glađu, a jedan od radnika je juče za Nova.rs rekao da su protestovali i pre izbora, ali da je taj bunt “ugušen” iz Vlade Srbije i da im je rečeno “da nije u redu da štrajkuju pred izbore”. Dodaje da im se posle izbora više niko ne javlja i da su se zbog toga odlučili za radikalni štrajk glađu.

“U Kuršumliji je ubedljivom većinom pobedila baš Srpska napredna stranka, a ovako se sad posle izbora ponaša prema građanima koji su joj dali poverenje. Pre izbora nije bilo tako, obećavali su da će nam rešiti problem. Ja nisam glasao za njih, ali mnogo ljudi jeste. Mislim da smo prevareni i izigrani. Ako sad SNS ne čuje ove ljude i ne vidi ovu sirotinju, ja nemam reči za takvo ponašanje. Oni su nas ponizili i uvredili. Premijerka sada treba da dođe i pogleda ove ljude u oči i pita nas zbog čega štrajkujemo”, revoltirano je rekao Krstić, juče za Nova.rs.

Štrajk glađu započelo je više od 200 bivših radnika iz četiri propale kuršumlijske firme, a njihov jedini zahtev je da im se isplate zaostala dugovanja od pre 15 godina.

BONUS VIDEO: Dragan Tomić i Miljan Radović: Planinski „okržaj“ Kopaonika i Jahorine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar