Miloš Vučević i Milan Mojsilović Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorava na veoma opasne izjave potpredsednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića, koji je juče izjavio da naredne godine moraju biti godine srpskog ujedinjenja.

„Ta neodgovorna izjava na tragu je velikodržavne politike koja je devedesetih godina dovela do rata, masovnih ubistava i razaranja. Još je neodgovornije kada se zna da je Vučević ovu izjavu dao povodom Dana entiteta Republika Srpska, koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim još 26. novembra 2015. godine“, naveo je portparol Aleksandar Marton saopštenju.

On je pitao da li je to stav cele Vlade Srbije čiji je Vučević potpredsednik, i premijerke Ane Branbić.

„Ova izjava predstavlja drastično kršenje suverenosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, i čin je podrivanja dobrosusedskih odnosa dve zemlje. Neverovatno je da Vučević gotovo u istoj rečenici poziva na poštovanje medjunarodnog prava po pitanju Kosova, a to pravo drastično krši u slučaju BiH“, rekao je Marton.

Bonus video: Miloš Vučević je ovim firmama rasprodao Novi Sad, dok su ga ovi momci sa druge srtane zakona držali deceniju na vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar