Aleksandar Šešelj Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Srpska radikalna stranka (SRS) predala je Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) potpise za izlazak na parlamentarne izbore 3. aprila, rekao je večeras zamenik predsednika te stranke Aleksandar Šešelj.

On je novinarima u Narodnoj skupštini rekao da će na izbore izaći sa sloganima „Pod zastavom Srbije“ i „Šešelja za premijera“, kao i da su za parlamentarnu listu, na kojoj će se naći svih 250 kandidata, prikupili nešto više od 12.000 potpisa.

„Mi smatramo da ćemo nakon izbora biti najsnažnija nacionalna politička opcija u skupštini Srbije. Politička opcija koja će biti brana kidanju Kosova i Metohije iz teritorijalnog integriteta Srbije, koja će uvek zastupati i Republiku Srpsku i njen opstanak, kao i nacionalne interese našeg naroda“, kazao je Šešelj.

On je ocenio da će biti jedan od najrelevantnijih faktora na političkoj sceni Srbije nakon aprilskih izbora.

„Od sutra smo zvanično u izbornoj kampanji, gde ćemo gradjanima Srbije predstaviti našu politiku za koju verujemo da je bolja od politike koju imaju sve ostale političke stranke na političkoj sceni Srbije, da će to srpski narod prepoznati i da će nam 3. aprila ukazati pomirenje“, rekao je Šešelj.

Naglasio je da su na izbornoj listi samo članovi SRS i dodao da se nikada nisu bavili „forsiranjem glumaca, pevača i penzionisanih sportista koji nakon izbora neće zastupati političke stranke na čijim su listama“.

RIK je do sada proglasio izborne liste Srpske napredne stranke i koalicije Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija, dok je opoziciona koalicija Ujedinjena Srbija najavila da će svoje potpise predati u petak ujutru.

BONUS VIDEO: Đorđe Vlajić: Presvučeni radikali su spremni na sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar