Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ DANIEL KASAP/ nr, Medija centar Beograd

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da se predsednik SDS S-a Milorad Pupovac zalaže za pomirenje Hrvata i Srba, kao i za pomirenje Srbije i Hrvatske, u skladu sa hrvatskim državnim i nacionalnim interesima.

„Pupovac ide korak dalje i još traži da Srbija pozdravi sramni odlazak (Borisa) Miloševića u Knin, jer bi onda pokazala da tobože vodi mirovnu, a ne ratnu politiku“, naveo je Linta u saopštenju kritikujući stav koji je Pupovac izneo u intervjuu za zagrebački „Večernji list“ da učešće Miloševića na proslavi „Oluje“ u Kninu označava početak pomirenja Srba i Hrvata.

Linta tvrdi i da Pupovčeve reči znače da bi Srbi i Srbija, trebalo da prihvate da su bili agresori na Hrvatsku, a da je Hrvatska tobože bila žrtva velikosrpske agresije i vodila oslobodilački i pravedan rat.

„Pupovac i Milošević su prešli crvenu liniju i duboko uvrijedili i ponizili srpski narod a posebno stotine hiljada proteranih Srba“, smatra Linta.

Linta poručuje Pupovcu da je njegova politika osuđena na neuspeh i da pomirenje Srba i Hrvata i Srbije i Hrvatske nije moguće dok god se hrvatski narod ne suoči sa svojom „ustaškom i zločinačkom prošlošću“.

Objašnjava da hrvatska država i Katolička crkva treba najpre da priznaju i pokaju se za počinjeni genocid nad Srbima u NDH, pa sve do toga da prestanu da slave Oluju i Bljesak, počnu da kažnjavaju veličanje ustaštva na sve načine, ne vrate imovinaska i druga prava proteranim Srbima…, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare