Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) u saopštenju za medije navodi da još uvek nije doneo odluku o izlasku na predstojeće izbore, ali da ako do toga dođe "možemo da tvrdimo da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da građanima pružimo jasnu poruku da mi idemo na pobedu, jer je to jedino što običnim građanima može da pruži nadu da su promene moguće".

U saopštenju se navodi da se pokret godinama nalazi na političkoj sceni i na različite načine podržava opoziciju, kroz razne skupove i proteste, te da su kroz bavljenje politikom stupili u kontakt sa velikim brojem ljudi koji traže alternativu sadašnjoj vlasti.

„Osnovni razlog našeg bavljenja politikom jeste i zato:

-što je držanje po strani dovelo do stanja u kojem se naše društvo nalazi.

-što su najgori „isplivali“ na površinu. Kumovi, rođaci, kupljene diplome…

-što današnjicu porede sa devedesetim, ali greše. Sada je gore! Devedesetih smo imali nadu da će ta nesreća proći, i da će biti bolje. Sada nam je nada oduzeta!

-što iz zemlje odlaze i oni koji nikada nisu želeli da odu!

-što ako ne pokušamo, nemamo više prava ni da se žalimo“, navodi se u saopštenju.

PUF ističe da će osnova njihovog delanja biti „rad na okupljanju svih onih koji preziru bavljenje politikom radi politike ili radi privilegija“, odnosno onih koji misle da „bavljenje politikom ima smisla samo ako dovodi do promene sistema, a ne samo vlasti.“

„Država nije on, ili oni koji su je ogradili i ne dopuštaju da joj priđe običan čovek bez njihove propusnice. Država to je običan čovek, naš komšija pekar, frizer, vozač autobusa, svi obični ljudi. Država nije isto što i vlast“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: Bliže ili još dalje od slobodnih izbora

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare