Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Pokret slobodnih građana saopštio je danas da upozorava predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da pored toga što je funkcionerska kampanja protivzakonita i u redovnoj situaciji, u vanrednom stanju može dovesti do ugrožavanja onih čija je obaveza da takvom događaju prisustvuju.

„Nakon Novog Pazara i Niša, Vučić je danas obišao radove na pruzi Beograd – Novi Sad kod Čortanovaca, i ponovo smo u direktnom prenosu bili svedoci kršenja svih mera koje su uvedene radi sprečavanja širenja korona virusa“, navodi se u saopštenju.

PSG je ocenio da je nemarnošću odgovornih u državi „već previše“ zdravstvenih radnika, vojnika i građana „nepotrebno izloženo riziku“ i zaraženo korona virusom i da je krajnje vreme da se svi pridržavaju mera kako sačuvali životi.

„Nakon što se pandemija završi biće vremena i prilike za nova svečana otvaranja i obilaske radova. Samo ovo gradilište, koje je svečano otvoreno 2015, a trebalo da bude završeno do 2018. godine, predsednik je obišao tri puta u poslednjih šest meseci“, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare