Pavle Grbović Foto:Božana Pavlica/FoNet

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenjuje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić priznao krivično delo kada je u jednom od nastupa na televiziji Pink rekao da je više od godinu dana imao saznanja o povezanosti ljudi iz samog vrha vlasti sa organizovanim kriminalnim grupama, i da je znao za njihove zajedničke aktivnosti, ali da je to prećutkivao.

„PSG podseća predsednika da je pored funkcije koju vrši, on pre svega građanin ove države, i da je njegova dužnost i obaveza bila da sva saznanja koja bi mogla da pomognu u ovako složenoj istrazi odmah prenese nadležnim organima. Sa druge strane, ukoliko je istina ono što tvrdi, predsednik je na vrlo nedvosmislen način priznao da je počinio krivično delo iz Krivičnog zakona, član 332, a to je Neprijavljivanje krivičnog dela i učionica“, naveo je PSG u saopštenju.

PSG je podsetio na konferenciju za novinare na kojoj je Vučić govorio o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka ali je ocenio da taj događaj nije dao potrebne informacije, poput imena i odgovornosti državnih funkcionera koji su pružali političku i logističku podršku uhapšenim pripadnicima organizovane kriminalne grupe.

„Umesto toga, javnost je upoznata sa stravičnim fotografijama čije objavljivanje nije u interesu efkisanosti istrage, ali i sa zabrinjavajućim nepoznavanjem prava od strane samozvanog ‘najboljeg studenta pravnog fakulteta u istoriji’ koji je svojim istupima potencijalno nesvesno priznao izvršenje ozbiljnog krivičnog dela. Neozbiljno i nedostojno ponašanje predsednika Republike obeležilo je celokupan dosadašnji tok procesa i baca senku na rad, zalaganje i žrtvu poštenih pripadnika MUP-a, ali i sudija i tužilaca na kojima je trenutno ogromna odgovornost“, dodao je PSG.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare