Pavle Grbovic Sergej Trifunovic Pokret slobodnih gradjana
Sergej Trifunović, Pavle Grbović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je da budu uhapšeni svi koji su na sinoćnoj utakmici fudbalera Novog Pazara i Partizana "raspirivali nacionalnu mržnju".

Navodeći da je za to krivično delo propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina, iz PSG su ocenili danas da je „nemoguće da policija nije u stanju da identifikuje osobe koje su skandirale osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i glorifikovale genocid u Srebrenici s jedne strane, odnosno skandirale zločincu Naseru Oriću s druge strane“.

„Ukoliko i ovaj slučaj ostane neprocesuiran jasno je da je sinoćni dogadjaj predstava u režiji vlasti koju personifikuje prvi saradnik osudjenog ratnog huškača Vojislava Šešelja. Folklor najgore decenije u istoriji Srbije, koji je doveo do smrti više od 100.000 i raseljavanja više od dva miliona ljudi na području Jugoslavije, mora biti najstrože sankcionisan kako se ta dešavanja ne bi ponovila“, ocenili su iz Pokreta slobodnih gradjana.

Sinoćna utakmica u Novom Pazaru bila je prekinuta duže od 40 minuta zbog nacionalističkog skandiranja navijača Partizana.

Glavni sudija Miloš Milanović je u finišu prvog poluvremena prekinuo utakmicu jer su simpatizeri Partizana smešteni na istočnoj tribini klicali haškom osudjeniku Ratku Mladiću i uzvikivali parolu „nož, žica, Srebrenica“.

Pristalice gostiju to su učinili još nekoliko puta, da bi u 57. minutu usledio prekid duži od 40 minuta.

Susret je nastavljen kada je na intervenciju zvaničnih lica ispražnjena tribina sa navijačima crno-belih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Komentari

Svi komentari (0)