Nikola Selakovic
Nikola Selaković Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas kao "skandaloznu" odluku o povlačenju ambasadora Nikole Zurovca iz Poljske zbog pisma podrške LGBT pravima u toj zemlji, koje je on potpisao zajedno sa 50 drugih ambasadora među kojima su većinom predstavnici zemalja Evropske unije (EU) i SAD.

„Ovakvim potezom ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je jasno poslao poruku da Vlada Srbije, uprkos stalnim upozorenjima, neće da upodobi svoju spoljnu politiku sa politikom EU, niti da se zalaže za elementarna ljudska prava“, naveo je PSG.

Pročitajte još...

Kako je rečeno u saopštenju, „stavljanje njegove posete Poljskoj, i javna podrška konzervativnom režimu u toj državi, ispred vrednosti EU, pokazuje da Srpskoj naprednoj stranci evropski put Srbije služi samo kao floskula kojom maše kada joj to ide u prilog“.

„Pravo, homofobno, lice ove vlasti nam pokazuje i činjenica da Zakon o istopolnim zajednicama nije ušao u skupštinsku proceduru, dok Zakon o rodnoj ravnopravnosti već danima napadaju poslanici vladajuće većine i pitanje je da li će biti usvojen“, naglasio je PSG.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar