Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) upozorio je danas da se navodima pojedinih medija o vezama novinara Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, "bukvalno ugrožavaju životi novinara KRIK-a".

Iz pokreta su optužili „provladine tabloide i njihove beskrupulozne kvazianalitičare“ za „besraman pokušaj spinovanja i konstrukcije koji nema nikakvo utemeljenje u istini“ i najavili da će se tim povodom obratiti „međunarodnim institucijama“.

„U zarobljenoj državi sa zarobljenim medijima je besmisleno očekivati reakciju državnih organa na ovo crtanje mete na čelo nezavisnim medijima, zato ćemo se obratiti međunarodnim institucijama kako bismo skrenuli pažnju na probleme s kojima se celo društvo suočava i pozvali ih da svoj autoritet upotrebe kako bi zaštitili živote novinara u Srbiji“, piše u saopštenju.

Više provladinih tabloida objavilo je na naslovnim stranama današnjih izdanja da je portal KRIK „privatni medij“ Veljka Belivuka i da među njima postoji „tajni dil“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar