Novi Sad Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) Novi Sad saopštio je danas da zahteva od gradskih službi da hitno ukloni simbole agresije Rusije na Ukrajinu koji su noćas iscrtani na i oko Varaždinskog mosta, odnosno na putu ka Tvrđavi gde bi sutra trebalo da otpočne EXIT festival.

U saštenju PSG navodi da, ukoliko do početka festivala koji treba da okupi hiljade gostiju, kako iz Srbije, tako i iz Evrope i sveta, ovi simboli ne budu uklonjeni, „biće to jasan znak da Srpska napredna stranka (SNS) podržava ovakve akcije, kao i rusku invaziju u Ukrajini“.

„Novosađanke i Novosađani su sinoć opet bili izloženi akcijama molerske brigade koja već neko vreme nekažnjeno može da naružuje i oštećuje gradsku i privatnu imovinu. Novi Sad ne treba da bude grad podela. Novi Sad ne treba da bude grad koji propagira rat. U trenutku kada treba da se održi Exit, jedan od najvećih evropskih festivala koji je upravo nastao na osnovama borbe protiv režima koji je Srbiju besomučno gurao u ratove devedesetih, mi danas imamo pojedince koji nekažnjeno slave stradanje nevinih“, rekao je poverenik PSG za Novi Sad Miroslav Ferenčak.

Novi Sad Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

On je naveo da u trenutku kada u Novi Sad treba da dodju hiljade turista iz različitih delova Evrope, pa i sveta, Novi Sad „izgleda kao pro-ruski ratni poster“.

Ferenčak je zatražio da novosadska policija „što pre identifikuje i privede vinovnike ovog dogadjaja“, a gradske čelnike je pozvao „da zapravo pokažu evropske vrednosti, i to kada se ponose da su evropska prestonica kulture, i da osude rusku invaziju na Ukrajinu“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar