Natan Albahari Foto:N1

Pokret slobodnih građana (PSG) na izbore izlazi zato što je za vreme vanrednog stanja bilo moguće videti na koji način bi predsednik Aleksandar Vučić vodio državu ako bi imao apsolutnu vlast, a ne zato što su izborni uslovi poboljšani, izjavio je predstavnicima Evroskog parlamenta međunarodni sekretar PSG Natan Albahari.

Albahari je evroparlamentarcima Tanji Fajon i Vladimiru Bilčiku predočio da su paralelno formirane brojne političke opcije koje predstavljaju takozvanu „Vučićevu opoziciju“ i dodao da te organizacije imaju „veoma zabrinjavajuće političke programe“, navedeno je u saopštenu PSG-a.

„Nasilje je iz Skupštine prešlo na ulice, imali smo nasilnike koji su palili baklje po krovovima zgrada i upadali ljudima u stanove, što je zabrinjavajuća realnost, naročito ako se uzme u obzir činjenica da brojni desničarski pokreti veoma agresivne politike izlaze na izbore, pa bi ostanak kod kuće od strane građanskih i demokratskih opcija mogao dodatno da pogorša stanje u društvu“, rekao je Albahari.

PSG je dodao da je bilo reči i o stanju u medijima i medijskim slobodama a da je predstavnik tog pokreta ukazao da se najavljeno otvaranje javnog servisa nije dogodilo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare