Foto:Aleksandar Barda/FoNet

Pokret slobodnih građana (PSG) poručio je da sahrana Borisava Jovića u Aleji zaslužnih građana nameće pitanje za šta je tokom devedestih godina bivši član i predsednik predsednistva SFRJ, predsednik i potpredsednim SPS-a zaslužan.

„Učestvovao je u donošenju i sprovođenju ključnih odluka Miloševićevog režima koje su dovele do krvavog raspada Jugoslavije i do gušenja demokratskih procesa u Srbiji i tako aktivno dopineo pisanju najmračinijeg dela istorije Srbije. Izvođenje tenkova 9. marta 1991. koje je Borisav Jović naredio kao predsednik Predsedništva SFRJ predstavljaju osnov za istorijsku prekretnicu u političkom životu u Srbiji“, poručuju iz PSG i dodaju:

„Tada je tadašnji režim odlučio da odustane od demokratizacije društva i krene putem ratova i otvorenog totalitarizma. Posledice ovakvog njegovog delovanja osećamo i danas“, zaključuje se u saopštenju.

Nekadašnji predsednik Predsedništva SFRJ Borisav Jović preminuo je u ponedeljak u 93. godini od koronavirusa u VMC Karaburma. On je u subotu sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare