Foto: Ana Lalić/Nova.rs

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borisav Novaković izjavio je za Nova.rs, da je večerašnjom intervencijom "novi prvi policajac Novoga Sada uputio poruku, a očito je želeo da nam stavi do znanja da će se obračunavati sa političkim protivnicima SNS-a, i da neće praštati opoziciji u Novom Sadu političke aktivnosti."

Novaković je za naš portal objasnio šta se večeras dogodilo prilikom lepljenja plakata u Novom Sadu.

Foto: Ana Lalić/Nova.rs

„Mislim da smo bili tu sedam, osam minuta, izlepili smo ceo ovaj zid kod Kontrasta, i onda se pojavila Interventna ekipa i to prvo dvoja kola Interventne ekipe, a potom ceo kombi. Prepoznali smo da je tu i Žandarmerija“,   ispričao je Novaković.

Foto: Ana Lalić/Nova.rs

Prema njegovim rečima, njihov prekršaj je bio što su kao članovi Narodne stranke lepili plakat na kome piše „Miloš Galens Vučević – dok spratove diže, novac samo stiže!“, praveći aluziju na ono što ceo Novi Sad zna – „na poslovnu vezu i spregu koja postoji između Andreja Vučića i Miloša Vučevića sa jedne strane i kompanije Galens Nebojše Petrića“.

„U tom trenutku dolazi Interventna ekipa, dolazi Žandarmerija i oni nas legitimišu“, priča dalje Novaković.

„Sedam nas je imalo lične karte. Ja sam bio među onom četvoricom koja nije imala lične karte, i pritom nam kažu da će morati da nas privedu u policiju da nas identifikuju. Posle toga vidimo da su bili u komunikaciji sa tužilaštvom i tužilaštvo im daje instrukciju da nas puste“, kaže predsednik Gradskog odbora NS.

Oni su zatim otišli, a mi smo ostali i lepićemo plakate, rekao je on, dodajući da neće dozvoliti da im „novi prvi policajac Novoga Sada uputi poruku“.

Foto: Ana Lalić/Nova.rs

„Ako je njegova poruka da je novi policajac stigao u Novi Sad i da je njegov posao da se bavi politikom, a ne kriminalom i da se obračunava sa opozicijom, a ne sa kriminalcima, naša poruka je da nećemo pokleknuti, da ćemo nastaviti još odlučnije da se borimo protiv Aleksandra Vučića i njegovog režima“, istakao je Novaković.

Uprkos intervenciji, aktivisti su nastavili sa lepljenjem plakata i to u samom centru grada, ispred Gradske kuće. U blizini se nalaze dve patrole policije, ali za sada niko ne reaguje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare