Nakon skupa ispred Republičke izborne komisije, građani okupljeni na protestu opozicije stigli su Crkvu Svetog Marka gde su zapali sveće u znak sećanja na ubijenog lidera Srba sa Kosova i Metohije, Olivera Ivanovića.

PROČITAJTE JOŠ...

Danas se navršava šest godina od ubistva nekadašnjeg lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića koji je hicima iz vatrenog oružja iz kola u pokretu ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta te stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Novi protest opozicije počeo je u 18 sati ispred RIK-a, a nakon govora Marinike Tepić, građani su se uputili ka Crkvi Svetog Marka.

Miroslav Aleksić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Na skupu ispred Republičke izborne komisije okupljenima se obratila Marinika Tepić, poslanica u prethodnom sazivu Skupštine i nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ na prethodnim izborima. Ona se zahvalila građanima na podršci kojoj su joj pružili tokom štrajka glađu, navodeći da je ispunila svoj cilj.

Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Danas cela Evropa i planeta zna da smo uhvatili lopova u krađi. Ovog ovde prekoputa, koji viri kroz zavesu. Taj hrabriša koji viri kroz zavesu i ne sme da se suoči sa građanima svoje zemlje“, rekla je Tepić, aludirajući na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je kazala da je vlast preživela politički dva najstrašnija masakra u godini za nama.

„Godinu su ispratili vatrometom. Slavili su i 2019., nakon što je Oliver politički likvidiran 2018. godine. I tad su puštali vatromet? Znate zašto? Zato što samo taj jezik poznaju, jezik krvi, mržnje i zla“, podvukla je Tepić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare