Foto: Nova S

Slobodan Prvanović naučni savetnik Instituta za fiziku bio je gost emisije "Među nama", koju vodi voditeljka Rada Đurić, a govorio je o šerpama i buci, koje su bile njegova inicijativa, dok je u međuvremenu svako je kasnije našao neko svoje tumačenje buke koja je stizala sa prozora i terasa.

Da li je vaš utisak da su one utihnule, i da ih više nema ili itosal nije takav upitala je voditeljka Slobodana Prvanovića:

„Svakako su utihnule, to je jasno. Još uvek ima šerpovanja, kod mene u kraju se to i dan danas se čuje. Naravno, daleko je to od onoga nivoa kako je to bilo pre 10 do 15 dana, ali i dalje postoji taj vid protesta, nije potpuno završen. Samo šerpovanje je ispunilo inicijalnu ideju, cilj, a to je bilo da građani iskažu svoj protest, nezadovoljstvo zbog ovog šta se dešavalo, ne samo poslednja dva meseca, već nekoliko godina u nazad i to je postignuto. Ogroman borj građana u Srbiji kao što znate se odazvao na tu  akciju i pokazalo se koliki je stepen nezadovoljstva kod naših građana. Naravno mi ne možemo da kažemo za šta su bili konkretno građani kad su lupali u šerpe. Nisu oni lupali u šerpe one boje, da bi pordžali ovu ili onu političku opciju, ali možemo sa sigurnošću da tvrdimo protiv čega su bili, a to je sa sigurnošću to je predsednik Srbije i ta njegova ekipa i na neki način to šerpovanje su bili prvi neformalni predsednički izbori. Javni po prvi put u istoriji, gde su ljudi skupili hrabrost da izađu na prozore i terase i pred komšijama javno deklarišu da su protiv ovog režima i protiv onoga što se dešava“.

O čemu je još govorio Slobodan Prvanović pogledajte u video snimku:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar