Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S/TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA

Naučni savetnik Instituta za fiziku Slobodan Prvanović, na svom Tviter profilu napisao je da ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, treba da se ujedine u borbi jer su obojica - cirkuzanti. Prvanović je u razgovoru za Nova.rs objansio zbog čega smatra da baš Trifunović i Vulin treba da se ujedine, ali i zbog čega ih je nazvao cirkuzantima.

„Bila bi prava stvar da se Sergej i Vulin ujedine. Njihovi pokreti ionako nemaju nikakvu politiku, a ta dva cirkuzanta bi zajedno mogli dobro da zabave narod“,  napisao je Prvanović na Tviteru.

Na naše pitanje, zbog čega je naveo baš Trifunovića i Vulina, Prvanović je rekao:

„Ako nije očigledno zašto je Vulin cirkuzant, unazad ko zna koliko, onda stvarno ne znam. Setite se njegovog ponašanja za vreme vanrednog stanja, sa onim belsavljenjima, gde je izigravao ne znam ni ja kakvog ratnika. Pa onda oni dušeci i kreveti na Sajmu. Svaki put u nekoj novoj unuformi, potpuno smešno, a da ne govorimo o njegovim ranijim nastupima, kada je stajao onako ukipljen pored Vučića“, rekao je Prvanović.

Komentarišući Sergeja Trifunovića, Prvanović je rekao da je poptuno evidentno da je kod njega došlo do dramatične promene.

„Mislim da je Vulinu i njemu zajedničko to što su cirkuzanti. Film koji je sam snimio pre dve, tri nedelje, kad je svojim kolegama iz stranke najavio da će izaći pred njih sa predlogom da idu na izbore, to je bilo potpuno neozbiljno. Od tog filma pa naovamo, Sergej je počeo da se bavi nekakvim teatrom na političkoj sceni. To nije politika, to je predstava. Čovek može to da razume, s obzirom da je on glumac i da mu je to, da tako kažem, u krvi. Ali nisu mi jasni ovi ozbiljni ljudi koji sede u njegovoj stranci i koji ćutke sve to posmatraju. To je ono što je meni nerazumljivo. Njega eto, čovek i da shvati zbog te njegeove profesije, zbog tog njegovog glumačkog talenta, jer od svega hoće da napravi neku predstavu. Ali ja mislim da je ta predstava apsolutno nepimerena trenutku. Ovo su izuzetno ozbiljna vremena, i zaista se ne treba tako ponašati. Nije ovo vreme za šegačenje, za blesavljenje, za kreveljenje, bez obzira ko je u pitanju. Da li on ili neko drugi. Ovo je jedan ozbiljan trenutak, i treba da se vodi računa o tome da i dalje traje pandemija, da nam je država potpuno razvaljena, da su sve institucije uništene. Sad mi da pravimo od toga cirkus, a on upravo to pravi, i od izlaska na izbore pravi zafrkanciju, to je apsolutno neprimereno“, rekao je Prvanović za Nova.rs.

Na pitanje da li očekuje da će lider Pokreta slobodnih građana reagovati na reči koje mu je uputio na Tviteru, Pravnović kaže:

„Nisam ni razmišljao u tom pravcu. Savko ima pravo na svoje mišljenje. Ovo je bilo moje. On ima pravo na drugačije mišljenje. Pri čemu ja zaista imam utisak da on i nema neko mišljenje. To je ono što je problematično, jer to se sve tako radi, iz nekog ćefa, hira, ludosto, blesavljenja, ili ne znam iz kojih motiva. Ali, tu da ima nekog razmišljanja, stava, ja to ne vidim. Ima i drugih koji će izaći na izbore, a koji imaju potpuno ozbiljan pristup svemu tome. Napravio je predstavu, a trenutak je takav da je to neprihvatljivo i neumesno, čak“, zaključuje Prvanović.

Podsetimo, Prvanović se zalaže za bojkot izbora, i stava je da uslova za fer i demokratske izbore – nema.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare