Aleksandar Vučić, Parada ponosa i Marko Mihailović Foto:SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia/TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/Ivan Dinić/Nova S

U svom današnjem obraćanju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u septembru neće biti Evroprajda. Kao jedan od razloga naveo je trenutnu političku situaciju u Srbiji. S druge strane, organizatori prajda pozivaju učesnike da se ispred Narodne Skupštine okupe 17. septembra uz poruku da manifestacija nije otkazana.

Marko Mihailović, direktor Beograd Prajda i jedan od organizatora, napisao je na svom tviteru da država ne može da otkaže Evroprajd, već da može samo da pokuša da ga zabrani, napominjući da bi to bilo kršenje Ustava.

„Prajd se održava po planu 17.09. u 17h ispred Narodne Skupštine!“, napisao je Mihailović.

Podsetimo, Vučić je danas najavio otkazivanje Evroprajda rekavši da će sve biti po zakonu.

„Biće odložena ili otkazana, kako hoćete, Parada ponosa koja je bila zakazana za septembar mesec. Ili kako god da se to čudo zove, nije ni važno“, rekao je i dodao da će premijerka i članovi Vlade „obrazložiti sve to u skladu sa zakonom“.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da se Evroprajd ne može održati u političkoj situaciji kakva je trenutno u Srbiji.

„To ne govorim zato što sam mnogo srećan, već ne možemo u ovom trenutku, kada imamo i Otvoreni Balkan i krizu na Kosovu, nemamo nikakav pomak, pravo da vam kažem, nemamo kud da se pomerimo, nećemo da odustanemo od neutralnih tablica“, izjavio je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić: Biće otkazana Parada ponosa u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare