Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je danas da je francusko-nemački predlog o Kosovu, neprihvatljiv ako je definisan kao okvir za dalje pregovore o statusu, jer se u njemu Кosovo tretira kao nezavisna država.

„Taj sporazum od strane Srbije nije potpisan. Međutim, ako je tekst sporazuma definisan kao okvir za dalje pregovore, a u njemu se Кosovo tretira kao nezavisna država, onda je on u potpunosti neprihvatljiv“, rekao je Joanikije u intervjuu Radio-Svetigori.

Pročitajte još...

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije, uoči susreta sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem u Ohridu, a gde će se govoriti o francusko-nemačkom planu za Kosovo, naveo i da u subotu „nije nikakav sudbonosan dan“.

„Svi koji organizuju proteste svi se nadaju da ću da potpišem kao da sam ja pravio taj plan. Jedino za čim brinu je o tome da imaju priliku da traže moju glavu na tacni“, rekao je Vučić i dodao da će pokušati da uradi ono što je najbolje za Srbiju.

On je rekao da je poenta da se nastavi da se radi na normalizaciji odnosa, ali i da se držimo naše crvene linije i da od toga nikada ne odustanemo.

„Kada su opozicioni predstavnici pitali da li sam ja pred Makronom rekao da imamo crvene linije, Lajčak im je rekao da jesam to rekao. Rečeno im je to svima, i niko od njih nije mogao da kaže da nije čuo“, rekao je Vučić.

On je pozvao građane Srbije da veruju svom rukovodstvu.

„Znam šta radim. Nikada ništa tajno neću da uradim. Nijedna reč nije niti će biti sakrivena“, rekao je on.

„Mi ćemo dati sve od sebe da sačuvamo mir i da idemo ka putu normalizacije. Čuvaću vitalne državne i nacionalne interese“, poručio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare