Foto:Screenshot N1

Na večerašnjem protestu u Novom Sadu, među okupljenima našli su se i niški žandarmi, uslovno osuđeni zbog incidenta na Paradi ponosa pre šest godina, kada su pretučeni braća aktuelnog predsednika države i ministra finansija. U međuvremenu, oni su dobili i rešenja o otkazu, a večeras su poručili kako im je učinjena nepravda.

U Novom Sadu večeras su nastavljeni protesti, koji se svakog petka održavaju protiv režima, a za bojkot predstojećih izbora.

Posle nekoliko meseci, obnovljene su protestne šetnje, a među okupljenima našli su se i žandarmi koji su uslovno osuđeni zbog incidenta od pre šest godina na Paradi ponosa u Beogradu, kada su pretučen Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog.

Sa skupa u Novom Sadu poručili su kako je nad njima učinjena nepravda, jer su nedavno dobili i rešenje o otkazu.

„Poštovani građani, hvala vam na podršci, hvala vam što ste uz nas, uz pravcu, i nadam se da će pravda na kraju pobediti. Nismo poklekli ni u trenucima borbe, ni u rovovima, a nećemo, boga mi ni sada“, rekao je jedan od žandarma.

Pre toga, održana je i tribina „Ko se boji bojkota?“, a govornici su bili profesor Čedomir Čupić, lider Narodne stranke Vuk Jeremić i nekadašnji predsednik Demokratske stranke i Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.