Foto: TANJUG/ DOPISNIK KiM

Uoči sutrašnjeg susreta u Briselu na visokom nivou, a tokom kojeg se očekuju razgovori o evropskom planu, ali i primeni prethodno postignutih sporazuma, u južnom delu Kosovske Mitrovice održan je protest protiv formiranja Zajednice srpskih opština.

Prištinski mediji javljaju da je protest održan u Gušavcu, te da ga je organizovao bivši gradonačelnik Južne Mitrovice, Agim Bahtiri.

Bahtiri je zapravo protest protiv Zajednice srpskih opština najavio pre dva dana na svom Fejsbuk profilu, uz poziv građanima da se okupe i da pokažu, kako je kazao, „stoički otpor“ za zaštitu teritorije Kosova.

Od građana je zatražio da okupljanjem „ohrabre“ kosovsku vladu da „ne izdaje i ni na koji način ne dozvoli uspostavljanje ovog zloglasno udruženja“, piše KoSSev.

On se danas ponovo oglasio na Fejsbuku, a nakon završetka protesta gde se zahvalio građanima koji su se odazvali pozivu.

Kaže da je poruka sa ovog skupa bila „jasna i tačna“.

„Nećemo Zajednicu koja pravi Bosnu od nas“, poručio je Bahtiri dodajući:

„Republika Kosovo je nezavisna, suverena i demokratska država i to će uvek biti“.

Bahtiri je na svom Fejsbuk profilu ujedno podelio fotografiju na kojoj se vidi stotinak građana od kojih pojedini drže zastave Albanije, SAD-a, ali i OVK.

***

BONUS VIDEO – O Kosovu od Minhena do Slavije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar