Foto: ProGlas

Pokretači i potpisnici inicijative ProGlas saopštili su danas da će u četvrtak, od 15 časova, pružiti podršku protestu "Sindikat protiv nasilja", koji se održava ispred Karlovačke gimnazije, u Sremskim Karlovcima.

„Kako su iz Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije rekli, protestovaće se zbog nezakonitog ponašanja direktora škole, koji svesno i namerno uskraćuje radna prava tamošnjoj profesorki engleskog jezika“, navodi se u saopštenju.

Nakon toga će, od 18 časova u Sremskoj Mitrovici biti održana peta po redu tribina ProGlasa, na kojoj će govoriti glumica Svetlana Ceca Bojković, dr Vladica Cvetković, redovni član SANU, kao i Pavle Cicvarić ispred Studenata protiv nasilja i Vuk Cvetković ispred udruženja srednjoškolaca „I mi se pitamo“.

Posle četiri uspešne i izuzetno posećene tribine u Zrenjaninu, Pančevu, Gornjem Milanovcu i Novom Sadu, ProGlas će nastaviti da širi Srbijom. Nakon Sremske Mitrovice, tribina će biti održana i u Požegi, u subotu od 18 časova.

Iza inicijative “ProGlas” stali su Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus, prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović, i Petar Peca Popović.

Inicijativu ProGlas je do sada potpisalo više od 136.000 građana.

BONUS VIDEO: Kostić: Pristupio sam ProGlasu jer imam pet unuka – to je pet osnovnih razloga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare