Vojin Rakić i Aleksandar Fatić
Vojin Rakić i Aleksandar Fatić Foto: N1/Medija Centar Beograd

Profesori Vojin Rakić i Aleksandar Fatić iz Novog 6. oktobra veoma su uznemireni, mada ne i začuđeni, katastrofalno niskim nivoom rada "službe" prema njima, jer su mere koje se prema njima preduzimaju na nivou "crtanih filmova".

Te mere uključuju slikanja ulaza zgrada u kojima žive (sa decom), havarisanje njihovih vozila, u jednom slučaju pod kamerama na parkingu zgrade, pretnje hapšenjem ili barem “drugarske kritike” i “drugarska upozorenja” upućena preko rukovodilaca (jedan od njih je višegodišnji saradnik “službe”), u jednom slučaju u pisanoj formi, a potom i pretnje upućene usmeno pred više desetina svedoka na onlajn sastancima koji se snimaju, navode profesori.

Osim navedenih, „eksperti“ sendvičarske „službe“ se služe i podmetanjem sumnjivih žena i muškaraca čije ponašanje i strategija su „iskreno smešni“, sa namerom da kompromituju dvojicu profesora, kao i pokušaje zastrašivanja i destabilisanja upotrebom kriminalizovanog pravosuđa koje im ugrožava porodice i privatni život.

Rakić i Fatić podsećaju nadležne da je čak i u vreme Josipa Broza Tita postojala kompetentnija „služba“, da njome nije rukovodio keramičar ni trgovac, nego obaveštajac, i da je i tada ta služba nešto znala, i posedovala je neke inteligentne ljude sposobne da na „fini, profesionalan način“ dođu do informacija, a ne da to čine služeći se „prostačkim sendvičarskim štosovima naučenim u autobusu“, kako kažu dva profesora.

Nekompetentnost „službe“ ogleda se, između ostalog, kažu Rakić i Fatić, i u tome što „služba“ koristi uvek iste ljude iznova, poput pojedinih predsednika sudova (posebno jednog) i osoba koje pokušavaju provokacijama da nas kompromituju.

Ukoliko se, kažu dvojica profesora, objavi da smo „izdajnici“, da smo „strani plaćenici“, da „idemo po ambasadama“, ili da smo eventualno nekoga „silovali“, to će biti dodatni dokaz koliko je „služba“ nekompetentna, jer prosto nema instrumente za rad bez ponavljanja uvek ista dva ili tri obrasca koja je stigla da izuči u autobusu između dva sendviča.

Zbog svega navedenog apeluju na ministra Nebojšu Stefanovića, koordinatora svih službi bezbednosti, da izvrši nadzor nad radom ovih službi, jer smatraju da je nacionalna bezbednost ugrožena ovako lošim radom u 21. veku.

„Pozivamo dr Stefanovića, kao vrhunskog intelektualca i čoveka od poverenja Aleksandra Vučića, da naloži dodatnu obuku službi bezbednosti, u saradnji sa stranim ekspertima, kako bi se interes države i naroda bar minimalno kompetentno zaštitio“, naveli su profesori Rakić i Fatić.

BONUS VIDEO: Simonović: Lončara čuvaju Kobre, a Kona niko nije čuvao, pa ni Lončar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar