Nestvarni prizori zabeleženi su sinoć na protestu "Srbija protiv nasilja", kada su građani upalili svetlo ispred Predsedništva Srbije.

Desetine hiljada građana izašle su juče na ulice Beograda – prvo ispred Skupštine Srbije, a zatim su napravili prsten oko Predsedništva na Andrićevom vencu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tamo su učesnici protesta upalili svetla na svojim telefonima i predsedniku Aleksandru Vučiću poslali simboličnu poruku i poručili da više ne žele da budu u mraku.

Podsetimo, juče je održan peti po redu protest „Srbija protiv nasilja“, a među govornicima su bili glumci Hadži Nenad Maričić, Dragan Bjelogrlić, Ceca Bojković, voditelji Ivan Ivanović i Zoran Kesić, kao i sin Stanike Gligorijević i pretučeni rudar iz Žagubice.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Beogradom se orilo „Vučiću, odlazi“, dok su nasilnici iz Narodnih patrola napravili incident kada su napali stranog državljanina i narodnog poslanika, što su organizatori protesta osudili i pozvali na protest sledeće nedelje.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

I studenti su večeras poručili da „ne ćute“ i pozvali na naredne proteste. Sve o današnjem protestu mogli ste da pratite u našem blogu uživo.

***

BONUS VIDEO: Dron sa slikom Vučića prileteo iznad glava demonstranata ispred skupštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar