Veljko Belivuk Foto: Printscreen

JKP "Higijena" iz Pančeva donelo je Rešenje o privremenom udaljenju sa posla Vladimira Greka, uhapšenog člana klana Veljka Belivuka, a dok traje suspenzija on će primati nadoknadu u visini 25 odsto osnovne zarade, piše u dokumentu koji je na Tviteru objavila Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Vladimir Grek uhapšen je 4. februara, zajedno sa još 18 pripadnika Belivukovog klana, a sudeći po dokumentu koji je objavila Tepić, Rešenju o njegovom udaljenju sa posla doneto je tek 13. avgusta, dakle šest meseci kasnije.

U tom dokumentu piše da je Grek zaposlen na neodređeno vreme, na radnom mestu stručnog saradnika za tehnologiju rada i upravljanja otpadom, te da ima četvrti stepen stručne spreme. Takođe, navodi se da mu je određen pritvor u trajanju od 30 dana i dodaje da je produžen 30. jula.

U pomenutom Rešenju piše i da se zaposleni kome je određen pritvor udaljava sa rada od prvog dana pritvora, odnosno od 6. februara ove godine. pa sve dok pritvor traje.

Sudeći po tom dokumentu, Grek će „za vreme privremenog udaljenja sa rada“ primati naknadu u iznosu od 25 odsto njegove plate.

U Rešenju piše i da zaposleni nema porodicu koju izdržava, te da je odluka doneta u skladu sa Zakonom o radu, kojim je predviđeno da za vreme privremenog udaljenja sa rada zaposlenom pripada jedna četvrtina osnovne zarade.

„Evo kako i dalje plaćamo članove Belivuk klana koje su Vučićevi funkcioneri zaposlili u javnim preduzećima samo dva meseca pre hapšenja! Tim zaposlenjima završili su im da im sve vreme plaćamo deo plate iz budžeta! Ili ti zbrinuli ih i dok su iza rešetaka“, navela je Marinika Tepić.

„Grek jedan od kolovođa bakljada“

Kako je ona ranije izjavila, Greka je u JKP Higijena zaposlio aktuelni gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Tepić je objasnila da je Stevanović to učinio još dok je bio na čelu „Higijene“, napominjući da je u decembru prošle godine Grek dobio rešenje kao stalno zaposleni.

Marinika Tepic
Marinika Tepić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Ona je navela i da je Grek bio jedan od kolovođa bakljade tokom policijskog časa, koju su naprednjaci organizovali kako bi pružili podršku svom lideru, Aleksandru Vučiću i kako bi zaplašili opoziciju.

“On je bio u grupi lica kojoj je tokom policijskog časa bilo dozvoljeno kretanje, pa se postavlja pitanje ko im je to obezbedio. U pitanju je čovek koji je snimljen 28. aprila 2020. godine kako ispred sedišta SNS u Pančevu dobija direktivu da otpočne sramne bakljade protiv opozicije i Dragana Đilasa. Pošto se očigledno dobro pokazao u bakljadama, Grek je u decembru 2020. dobio posao za stalno. Dakle, u decembru je dobio zaposlenje od SNS za stalno, a dva meseca kasnije usledila je robija”, rekla je Tepić.

BONUS VIDEO: Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare