Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia / TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da time što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao da je film "Dara iz Jasenovca" simljena na njegovu inicijativu, pokazuje koliko "primitivno i nedoraslo" doživljava državu i nacionalnu istoriju i da ne preza ni od čega zarad lične koristi i političkog rejtinga.

Primitivna izjava Vučića da je on inicijator snimanja filma

„Neverovatno je da nakon više od 75 godina od zločina, predsednik Srbije pokušava da manipuliše žrtvama i njihovim potomcima u želji da skrene pažnju sa korupcionaških skandala njegovog režima i ukidanja demokratije u Srbiji“, navedeno je u saopštenju.

SSP je naveo i da je taj film pokušaj autora da se iz umetničkog ugla dodatno analiziraju ti tragično istorijski događaji i da ne treba da bude teren za „nove podele i tabloidnu kampanju režima, koji je izgubio kompas“.

„Jasenovac i jasenovačke žrtve postojale su pre Vučića, postojaće i posle Vučića i nikada ih niko neće i ne sme zaboraviti. Naše je da pamtimo da se zlo ne bi ponovilo“, navedeno je.

Suviše je „mali Aleksandar Vučić“ da bi njegovi trikovi i skupljanje političkih poena na toj temi bilo koga zanimali, dodato je u saopštenju.

Kako su mediji preneli, pre dva dana predsednik Srbije kazao je da je on inicijator da se snimi film o Jasenovcu, mestu najvećeg srpskog stradanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare