Severna Mitrovica

Završeno je potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika kosovske opoštine Severna Mitrovica Erdena Atića, jer je prikupljeno više nego dovoljno potpisa, izjavila je danas članica inicijativne grupe Sanja Krtinić.

Krtinić je za Kossev.info rekla da je završeno sa prikupljanjem potpisa, te da je u toku njihovo prebrojavanje.

Ona je najavila da će u ponedeljak 22. januara, što je i krajnji rok, predati peticiju sa potpisima 20 odsto birača iz ove opštine, odnosno najmanje 3.640 glasača, predsedavajućem Skupštine opštine Severna Mitrovica.

Nakon predaje peticije sa potpisima, predsedavajući skupštine ima rok od tri dana da je prosledi Centralnoj izbornoj komisiji Kosova, koja je potom proverava i razmatra, a naredni korak je organizovanje referenduma za glasanje za smenu gradonačelnika, koji potom mora da podrži 50 odsto plus 1 birač.

Krtinić je kazala da je sigurna da će referendum biti uspešan.

„Ne bismo se ni upustili u ovaj proces da ne mislimo da ne možemo da ga izguramo do kraja“, naglasila je ona.

Prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice počelo je u utorak, a potpisi se prikupljaju i u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, za smenu gradonačelnika koji su u tim opštinama izabrani na lokalnim izborima u aprilu prošle godine, a koje su srpske partije u najvećoj meri bojkotovale.

***
BONUS VIDEO – Nastavljeno prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika na Severu Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar