Predrag Marković Foto:facebook/Predrag Marković

Bivši poslanik i u jednom periodu predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković prošle godine je dobio ćerku, a sada se na društvenim mrežama pohvalio i kako vežba u 68. godini.

„Prevaspitavanje roditelja, lekcija 40. Nije lako u današnje vreme odgajati roditelje. Posebno ako su malo stariji. Evo, moj tata. (Mada je predrasuda da je on najstariji u našoj porodici, – pa samo je od moje prabake, dame u najboljim godinama, mlađi skoro tri godine!) Eto, njemu su pre dve nedelje prvo čike i tete morale da srede arteriju na hirurgiji, a za to vreme druge čike da naprave vežbaonicu ispred kuće, pa mama da kupi nove trenerke, vijaču i tegove. Ma, posla preko glave. A sad još i ja moram, kad god ga izvedem, da radim najkomplikovaniji deo: da meditiram u kolicima i ćutim“, napisao je Marković na Fejsbuku priču iz ugla njegove ćerke.

Na fotografijama koje je objavio, Marković preskače vijaču i radi vežbe za stomačne mišiće u jednoj od teretana na otvorenom na Košutnjaku.

Podsetimo, političar i član Krunskog saveta ćerku sa 36 godina mlađom suprugom dobio je u avgustu prošle godine.

Inače, Marković je jedan od osnivača ekspertske mreže G17 plus. Kada je 2002. godine G17 plus prerasla u stranku postao je potpredsednik stranke i na tom mestu bio je do 2006. godine.

Nakon toga imenovan je za počasnog predsednika stranke. Bio je predsednik Skupštine Srbije od marta 2004. do februara 2007. godine. Po odlasku sa mesta predsednika parlamenta povukao se iz političkog života, navodi Istinomer.

U politiku se vratio 2010. godine kao jedan od osnivača Unije regiona Srbije i tvorac Programa URS-a. Početkom marta 2011. godine izabran je za ministra kulture, informisanja i informacionog društva.

Član je PEN centra Srbije. Vlasnik je izdavačke kuće „Stubovi kulture“.

Član je Delegacije u parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje.

Izabran je za narodnog poslanika na parlamentarnim izborima 2012. Poslanički mandat mu je prestao 2. septembra 2013. godine.

BONUS VIDEO: Na koje životinje vas podsećaju političari – Gosti Bogdan Stojanović i Goran Kaluđerović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare