Foto:printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY; Zoran Lončarević/Nova.rs

Viši sud u Beogradu doneo je presudu da glavni urednik tabloida Informer Dragana J. Vučićevića treba da plati 80 hiljada i 60 hiljada dinara, na osnovu tužbi predsednika Dveri Boška Obradovića, koji za Nova.rs kaže da su kazne za laži koje je izneo Vučićevićev list sramno niske. Kada se saberu sve presude donete u korist Obradovića, Vučićević mu duguje više od 400.000 dinara.

“Dok razgovaram sa vama, ja se nalazim ispred sudnice i čekam početak šestog procesa protiv Dragana J. Vučićevića zbog navoda njegovog lista o saradnji Dveri i organizacije “Žene u crnom”. Oni su napravili fotomontažu gde se nalazimo Staša Zajović i ja kako sedimo na stepeništu i razgovaramo. Dakle, više ne lažu samo dok pišu, već izmišljaju i fotografije i taj način obmanjuju javnosti”, navodi Obradović za Nova.rs.

Pročitajte još...

Prema njegovim rečima, zbog malih finansijskih kazni režimski tabloidi neće prestati da se bave protivzakonitim aktivnostima.

“Oni su finansirani iz budžeta države Srbije i imaju unapred ukalkulisane budžete za plaćanje kazne. To praktično znači da mi, građani Srbije, finansiramo Dragana J. Vučićevića da laže. Ova vlast mu dodeljuje naš novac da on obmanjuje javnost, iako je u samo mom slučaju pet puta sudski dokazani lažov”, ističe Obradović i napominje da mu urednik i vlasnik Informera, na osnovu dosadašnjih presuda, duguje preko 400 hiljada dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar