Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Premijerka Srbije Ana Brnabić nazvala je opoziciju "podguznim muvama" i "podaničkom", samo zato što su prisustvovali sednci Evropskog parlamenta, na kojoj je doneta Rezolucija o izborima u našoj zemlji. Između ostalog, zatražena je i međunarodna istraga. To je premijerku potpuno izbacilo iz takta i to toliko da je zaboravila da su jednom davno i njene stranačke kolege već radile isto.

„Samo mi imamo takvu opoziciju. Samo mi imamo te podguzne muve, tu podaničku opoziciju koja će da ode tamo i da tapše zato što neko traži međunarodnu istragu. Neko ko nikakve veze nema da sme da se usudi da traži bilo šta od Srbije“ – izjavila je premijerka Brnabić.

Međutim, 12 godina ranije, vapaje o izbornim nepravilnostima na slične  adrese upućivala je tada opziciona Srpska napredna stranka.

Kako se može videti u vesti objavljenoj na mreži X, SNS se tokom izbora 2012. zbog nepravilnosti obratio američkoj i ruskoj ambasadi, OBES-u, Delegaciji Evropske unije u Beogradu…

PROČITAJTE JOŠ

Tomislav Nikolić tada je naveo i da će razgovarati sa tadašnjom SAD ambasadorkom u Beogradu – Meri Vorilik. Čitava drama nastala je zbog navodne „vreće pune glasova“ pronađene u kontejneru.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare