Bozo Prelevic
Božo Prelević Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Iza Vulinovih izjava da ga „jedna strana obaveštajna služba“ pritiska da se povuče iz Vlade Srbije i postane njihov špijun, krije se igra koja će se završiti tako što će Vučić zadržati Vulina u Vladi Srbije kako bi „pokazao“ da strane sile ne mogu da vrše uticaj na njega, ocenjuje Božo Prelević, član Skupštine slobodne Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zaintrigirao je javnost time što je rekao da ga je „jedna od najvećih obaveštajnih službi na svetu, ako ne i najveća“, obavestila da su njegovi politički stavovi neprihvatljivi i da, ako ih ne promeni neće biti član vlade, ali i da je njihov „uslov je bio da počne da radi za njih“, piše Danas.

Tim povodom, Prelević kaže da misli da je „Vulin već odavno prihvatio da bude špijun“ a s obzirom da mu je „šefica“, odnosno Mirjana Marković, otišla u Rusiju, „nije teško pogoditi smer“ interesa za koje Vulin radi.

Ipak, u datom trenutku Prelević smatra da ne postoji takva ponuda „stranih sila“ Vulinu, već da se radi o igrokazu njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Ili Vulin pritiska Vučića da pokaže da nijedna strana sila ne može da vrši uticaj na njega u vezi sa formiranjem nove Vlade, ili sam Vučić pušta Vulina da pravi predstavu, nakon koje bi Vučić rekao da su ga pritiskali mnogi, a on se ipak ne odriče svojih saradnika“, ističe Prelević.

Opširnije pročitajte na sajtu Danasa.

BONUS VIDEO: Podkast proces Dijane Hrkalović – gosti Božo Prelević i Đorđe Vlajić

Komentari

Svi komentari (0)