Foto: REUTERS/Laura Hasani

Predsednik opštine Zubin Potok Izmir Zećiri, izjavio je da je u utorak obavljao dužnost u opštinskoj kancelariji u selu Čabra.

Zećiri je za RTV Dukađini rekao da je poslušao preporuke ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera, dodajući da želi da bude u skladu sa vladom u Prištini.

Zećiri tvrdi da građani, koji protestuju u opštinama na severu zbog ulaska novih albanskih gradonačelnika u opštinske zgrade, nisu u pravu i da svi objekti pripadaju građanima i tzv. državi Kosovo.

Srbi u tri opštine na severu KiM protestuju, zahtevajući da se povuku tzv. specijalne jedinice kosovske policije sa severa KiM i da albanski gradonačelnici izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali ne ulaze u zgrade opština.

Srbi su lokalne izbore održane 23. marta u četiri opštine na severu KiM bojkotovali, nakon štoi su u septembru prošle godine napustili prištinske institucije zbog nepoštovanja Briselskih sporazuma od strane Prištine, stalnih upada tzv. specijalne policije na sever KiM i protivpravnih hapšenja Srba.

BONUS VIDEO: Sukob Srba i kosovske policije u Zvečanu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare