Predsednik Srbije Aleksandar Vučić za samo sedam dana tri puta će biti u Nišu, a kako saznajemo, to ima veze s lošim rejtingom SNS u ovom gradu. Međusobni sukobi unutar stranke, više različitih struja i ležernost lokalnih funkcionera, doveli su to toga da popularnost naprednjaka konstantno opada, pa je predsednik prinuđen da se lično pobrine za vraćanje poverenja građana.

Krajem prošle sedmice bivši predsednik SNS održao je sastanak sa predstavnicima ove stranke iz centralne Srbije, zatim je u utorak bio na polaganju kamena temeljca fabrike “Palfinger”, a sutra će Vučić po treći put za sedam dana doći u Niš, gde će prisustvovati obeležavanju praznika Dan srpskog jedinstva i nacionalne zastave.

Sve to otvara pitanje, šta se dešava u Nišu?

Kako saznaje “Nova” razlog su pad rejtinga SNS, loši odnosi i više različitih struja u samoj stranci.

Zbog toga je krajem prošle sedmice u hotelu “Nais” održan sastanak naprednjaka iz centralne Srbije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem.

Darko Glišić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

“Sastanak nije bio prijatan, trajao je nekoliko sati, a završen je posle ponoći. Predstavnicima SNS iz centralne Srbije je rečeno da pod hitno moraju da prestanu sa međusobnim sukobima, da ima puno različitih frakcija u stranci i da se to odslikava na situaciju na terenu, te da je poverenje građana ozbiljno poljuljano. Takođe, razgovaralo se i o tome što neki zaposleni u gradskoj upravi otvoreno podržavaju opoziciju”, navodi sagovornik Nove.

PROČITAJTE JOŠ

Nekoliko dana kasnije Vučić ponovo dolazi u Niš, na polaganje kamena temeljca za fabriku “Palfinger”.

„Ovo je meni deveta fabrika u Nišu kojoj polažem kamen temeljac i koju otvaramo. Niš je promenio svoj krvotok”, naveo je predsednik Vučić i dodao je da je neophodna borba, kako bi ljudi u Nišu živeli neuporedivo bolje.

Nakon toga, Vučić je razgovarao i sa predstavnicima gradskih vlasti, na čiji rad je izneo niz zamerki.

Dragana Sotirovski Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Sutra Vučić dolazi ponovo u Niš, jer će u ovom gradu biti održana proslava praznika Dana srpskoj jedinstva i nacionalne zastave, a naprednjaci iz cele centralne Srbije su ponovo u punoj pripravnosti, jer je neophodno obezbediti dovoljan broj građana na skupu. To uključuje zaposlene u gradskoj upravi, školama, vrtićima…

BONUS VIDEO: Vučić – Odluka o izborima do kraja meseca 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare